Голямото Пернишко засаждане 2 – Перник, 9-ти ноември – НОВА ДАТА И МЯСТО

Гората ни дарява с въздух, зеленината в града спира разпространението на прахта и прави прохладна сянка през горещите летни дни. Гражданско сдружение “Дишай, Перник” и Гората.бг ви каним на “Голямото Пернишко засаждане 2”, което ще се проведе на 9-ти ноември в Перник, кв. Тева, пред бл. 98 от 10:30 часа. Да се засади гора не е лесно и изисква усилията и постоянството на всички ни. Очакваме ви и се надяваме на слънчево време!

Защо да се включа в засаждането

Това е възможност за нас гражданите на Перник, да дадем от времето и трудът си и да направим нещо за доброто на бъдещите поколения. Засаждането на дърво е благородно начинание, което всеки човек трябва да направи поне веднъж през живота си. Перник има особена нужда от още и още зеленина. Да се съберем заедно и да дарим въздух на себе си, гора на града си и да оставим трайна следа след себе си.

Защо трябва да засаждаме дървета отново?

Целта ни е да превърнем залесяването на дървета в традиция за града. Голямата ни цел е Перник да бъде по-зелен след 10-15 години. Да покажем на децата и внуците си, че сме дали нещо на града си и сме посадили и отгледали дърво, парк а защо не гора.

Къде ще бъде засаждането?

09.11.2019 г. от 10:30 часа ще бъдем на терен в Перник, кв. Тева, срещу блок 98 намиращ се в северния край на квартала. Виж на картата: http://tiny.cc/gfrpfz

Трябва ли да носим фиданки и лопати?

Нашите приятели от Гората.бг – Когато станем 100 000 ще посадим гора, ни помагат с консултации и опит по организация на залесяването, ще подсигурят и всичко необходимо, като лопати, инструменти, кофи и дръвчета.

Какво да носим и как да се облечем?

Прогнозата е обнадеждаваща за топло и слънчево време, при всички положения преценката е ваша, като имате предвид следното:

  • Как да се облечем? – ще се цапаме, изберете дрехи за които няма да съжалявате ако бъдат изцапани.
  • Как да се обуем? – възможно е теренът да е кален. В най-оптималния вариант е да сте обути с ботуши, но непромокаеми високи обувки също ще свършат работа.
  • Ръкавици? – да носете ръкавици
  • Какво да носим? – ще има подсигурени лопати и инструменти, но ако имате възможност носете си лопата в случай че са недостатъчни.
  • Да носим ли вода за поливане – НЕ! Ако почвата е прекалено суха, ще подсигурим водоноска за поливане. Вода не е нужно да носите.
  • Децата са добре дошли – дайте им добър пример.
  • Друго? – носете доброто си настроение и усмивка. Целта ни е да се забавляваме и свършим малко полезна работа.

Очакваме ви!

Вашият коментар