Прожекция на филма “Тъмната страна на въглищата” – 13 април, 10.30 часа

ПРОЖЕКЦИЯ И ДИСКУСИЯ
Обикновено човек се включва в дадена кауза, когато лично е засегнат от проблема. И в Перник има много възрастни и деца, които не са успели да изградят “имунитет” срещу мръсния въздух. Надяваме се граждани, индустрия и управници да съумеят да изградят път, който да ни помогне да минимизирае щетите от използването на въглища с лошо качество за битово и промишлено отопление. И отговорност на всеки е да се информира.
СНЦ “Дишай, Перник” с помощта на нашите приятели и съмишленици от Greenpeace Bulgaria ви каним на прожекцията на филма “Тъмната сянка на въглищата”.

“Тъмната сянка на въглищата” разказва от първо лице за въздействията от добива и изгарянето на въглища. Лекари, бивши миньори, квартални асоциации и активисти разкриват една малко известна страна на тази индустрия. Това, което остава след въглищата, са здравословни и социални проблеми, екологични катастрофи и климатични промени. Създаден от “Грийнпийс” – Испания, документалният филм показва отпечатъка от въглищата в четири региона в Испания, но посланията му звучат болезнено познато във всеки въглищен регион по света.
Времетраене: 31 минути

Както знаете Перник е един от въглищните региони, които ще тряба да преминат през енергийния преход. Елате, за да чуете какви са възможните алтернативи по време на дискусията, а ние да чуем вашата гледна точка – тя е ценна за всички.

Къде ще ви чакаме?

13.04.2019 г. от 10:30 – 12:30 часа

Конферентна зала към Общински младежки дом – Перник, център

Вашият коментар